21 БЕРЕЗНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСУ

21.03.2018 09:31

Понад 3,5 тис га лісових культур планують цьогоріч навесні посади лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, доповнити лісові культури на площі 2,5 тис га, посіяти 31,2 га лісових розсадників, а також виконати інші лісокультурні заходи. Найбільші об’єми робіт з посадки запланували у Клесівському, Сарненському, Березнівському, Рокитнівському лісгоспах.

- Посадка лісових культур – це найважливіша і найвідповідальніша складова нашої роботи, - зауважив начальник облуправління Віталій Сухович, - Рівненщина – одна з найбільш лісистих областей, відтак роботи на весну ми запланували чимало. Важливо провести лісовідновлення на тих ділянках, де через масове всихання сосни, були проведені суцільні санітарні рубки. Адже це той спадок, який ми лишаємо майбутнім покоління. Справа честі кожного лісівника виростити якісний, здоровий, красивий ліс, який повноцінно зможе виконувати свою екологічну, економічну та соціальні функції.

Час і терміни проведення лісокультурної кампанії встановлює виключно погода. Цьогорічна затяжна зима дещо відтермінувала старт цих робіт. Однак щойно настануть сприятливі погодні умови лісівники відразу ж приступлять до посадки. На сьогодні всі лісогосподарські підприємства мають достатньо посадкового матеріалу для проведення всіх робіт. Адже цьому передувала активна робота з підготовки ґрунту, заготівлі насіння, вирощуванню сіянців тощо впродовж минулого року.

Традиційно, 21 березня, у Всесвітній день лісу, по всій Україні стартує Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», яка триває до Дня довкілля (цьогоріч – 21 квітня). У 2018 році Міжнародний день лісів відзначається під загальним гаслом «Ліси та населені пункти». Як і в попередні роки в рамках Акції лісівники Рівненщини запланували низку заходів з посадки лісових культур, закладання парків до участі в яких будуть запрошувати усіх небайдужих. Будуть також проводитися ознайомчі та пізнавальні заходи. Зокрема, сьогодні, 21 березня ДП "Сарненське лісове господарство" проводитиме конкурс робіт "Кращий будиночок для пернатих друзів" серед учнів шкільних лісництв. Конкурс відбудеться на території Костянтинівської ЗОШ та Тинненської ЗОШ.