ЛІСІВНИКИ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ОБЛАШТУВАННЯ УКРАЇНСЬКО-БІЛОРУСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ

01.12.2017 17:53

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар провів сьогодні у Рівному робочу нараду щодо облаштування українсько-білоруського державного кордону. У нараді взяли участь керівники Чернігівського, Волинського, Житомирського та Рівненського обласних управлінь лісового та мисливського господарства, територією держлісфонду яких проходить кордон із сусідньою державою.

Протяжність державного кордону з Республікою Білорусь в лісах лісогосподарських підприємств Держлісагентства становить 395,5 км. Завдання лісівників, у межах чинного законодавства, виконати роботи з очищення від дерев і чагарників смуги кріплення кордону.

- Сьогодні ми зібралися аби обговорити проблемні питання, які виникають під час виконання цих робіт і встановити конкретні терміни їх виконання, - наголосив Володимир Бондар.

Керівники облуправлінь поінформували про те, які на сьогодні зроблені роботи з облаштування кордону, а також про проблеми, які виникли в процесі.

Серед головних питань, які ускладнюють роботу лісівники, – це відсутність позначеної на місцевості лінії кордону з Республікою Білорусь. Відтак складно визначити межі кордону між двома країнами. Законодавчого врегулювання потребуватимуть проведення таких робіт на території Рівненського природного заповідника та Поліського природного заповідника (Житомирська область), які межують з Республікою Білорусь, є також низка інших проблемних питань.

Підсумовуючи нараду, заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар зазначив, що лісогосподарські підприємства на місцях і далі проводитимуть  роботу з облаштування кордону з Республікою Білорусь у межах своїх повноважень. А для врегулювання проблемних питань щодо очищення смуги кріплення державного кордону, Держлісагентство звертатиметься до відповідних органів державної влади для внесення змін до чинного законодавства.

Прес-служба Рівненського ОУЛМГ