ЛІСІВНИКИ ДП «ОСТРОЗЬКИЙ ЛІСГОСП» ПОСИЛЮЮТЬ РОБОТУ З ЛІСОКРАДАМИ

10.07.2017 12:51

З ініціативи керівництва ДП «Острозький лісгосп» відбулася нарада з правоохоронцями та рятувальниками Гощанського, Острозького та Здолбунівського районів, де знаходяться лісові масиви підприємства. На нараді обговорили питання посилення боротьби з крадіжками лісу.

З початку року в Острозькому лісгоспі було 84 виїзди мобільних груп для охорони лісових масивів. У результаті, у 4 випадках затримано крадіїв дуба, які на сьогодні сплатили штрафи та відшкодували завдані збитки. Ще по 4 випадках справи передані до правоохоронних органів.

Як розповів директор підприємства Михайло Крук, для ефективної боротьби з лісокрадами необхідна максимальна координація зусиль працівників лісової охорони та правоохоронців, а також посилення співпраці з профілактики боротьби з крадіжками лісу. За словами Михайла Крука, на сьогодні крадії мають дуже хорошу техніку та обладнання, тому часто їм вдається працювати швидко та малопомітно.

Особливу увагу необхідно зосередити на боротьбі з незаконними пилорами, адже саме попит на крадену деревину, яка відповідно коштує дешевше, стимулює роботу крадіїв. На сьогодні в Острозькому районі працює 36 пилорам, і лише 12 з них має всі необхідні дозвільні документ на роботу.

У ході наради керівництво лісгоспу домовилося із начальниками поліції Острожчини, Гощанщини та Здолбунівщини про співпрацю та допомогу у боротьбі з крадіями та незаконними пилорамами.