ЗМАГАННЯ ЮНИХ ЛІСІВНИКІВ

25.05.2017 15:58

11 рік поспіль навесні юні лісівники з усієї Рівненщини звітують про свою роботу на щорічному зборі учнівських лісництв «Майбутнє лісу в твоїх руках».

Цьогоріч назаході, який відбувся на базі КЗ «Станція юних натуралістів», юні лісолюби відзвітували про роботу у 2016-2017 навчальному році, поділилися науковими здобутками та визначили кращу команду, яка представлятиме Рівненщину на Всеукраїнському зборі у Житомирі.

Обласний зліт учнівських лісництво області зібрав команди з усіх куточків Рівненської області, які представляли виставки своїх робіт, захищали наукові праці, звітували про роботу.

Юних лісівників привітав начальник відділу лісового та мисливського господарства облуправління Олег Ткач, який подякував вихованцям шкільних лісництв за активну допомогу у проведення різноманітних акцій, а також за ефективну роботу для збереження і примноження природних багатств нашого краю.

Організатори обласного збору учнівських лісництв вкотре зазначили, що рівень підготовки команд юних лісоводів щороку помітно зростає. Цікаві та оригінальні роботи на виставці, де були представлені творчі звіти, фоторепортажі про проведену природоохоронну роботу, щоденники дослідницької роботи, наочні посібники (колекції, гербарії, муляжі), вироби з природного матеріалу тощо. Звітуючи про роботу, учасники зльоту розповіли про науково-дослідницьку та агітаційно-просвітницьку природоохоронну діяльність, впровадження інноваційних технологій, вирощування лісових культур.

Цьогоріч честь представляти область на Всеукраїнському зборі шкільних лісництв виборола команда учнівського лісництва Вовковиївське учнівське лісництво „Діброва”  Демидівського району (ДП «Млинівський лісгосп»).

Переможцями збору учнівських лісництв стали: Клесівське учнівське лісництво „Сосновий бір”(ДП «Клесівський лісгосп»), Рокитнівське учнівське лісництво „Паросток” (ДП «Рокитнівський лісгосп»), учнівське лісництво „Вікова діброва” (ДП «Острозький лісгосп»), учнівське лісництво Костянтинівської загальноосвітньої школи (ДП «Сарненський лісгосп»), учнівське лісництво комунального закладу „Станція юних натуралістів” (ДП «Дубенський лісгосп»), учнівське лісництво Висоцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (ДП «Висоцький лісгосп»).

Захищали юні лісівники і власні наукові роботи з навчального дослідництва. Найкращою судді визначили роботу Оленіч Ольги з Клесівського учнівського лісництва „Сосновий бір”, яка досліджувала „Проблеми вирощування сосни звичайної на ґрунтах зруйнованих видобутком бурштину”.

Приємно, що щороку кількість охочих займатися в учнівських лісництва зростає, а їх випускники продовжують навчання у лісівничих вишах і маю практичних досвід та знання приходять працювати в лісове господарство.