ВИХОВАНЦІ КОСТЯНТИНІВСЬКОГО ШКІЛЬНОГО ЛІСНИЦТВА САДИЛИ ЛІС

15.03.2017 17:34

Вихованці шкільного лісництва Костянтинівської школи заздалегідь готувалися до весняних робіт. Старанно вивчали методологію висаджування майбутнього лісу. А 15 березня застосували знання на практиці. На підготовлених площах Костянтинівського лісництва (ДП «Сарненське лісове господарство») висадили 4410 сіянців і саджанців порід сосни звичайної, модрини і дуба. Участь у посадці лісу взяли 24 юних лісівники.

Практичні заняття проходять під керівництвом досвідчених працівників лісового господарства. Лісничий Костянтинівського лісництва Олег Зарва провів з дітьми майстер-клас з використання спеціального інструмента - меча Колесова і правил висаджування маленьких деревець.

Постійна системна робота шкільного лісництва дає вагомий результат. Юні природолюби спостерігають за лісокультурними площами, здійснюють догляд за ними  і набувають знань та  умінь, необхідних для роботи у лісовому господарстві. Керівництво й колектив Сарненського лісгоспу всебічно сприяють, щоб виростити достойну зміну залюблених у природу рідного краю майбутніх спеціалістів лісівничих професій.

 

Лідія Коречко,

керівник шкільного лісництва

Костянтинівської школи І-ІІ ступенів.