У ДП «САРНЕНСЬКИЙ ЛІСГОСП» ПІДСУМУВАЛИ ЗДОБУТКИ 2016 РОКУ

07.02.2017 11:34

"Загалом, 2016-й був для нас складним, але успішним. Підсумки фінансово-господарської діяльності засвідчують, що наш колектив утримує позиції флагмана серед споріднених підприємств області й держави", - зазначив директор підприємства Сергій Белеля. Він подякував фахівцям усіх підрозділів за злагоджену самовіддану роботу.

Найбільші труднощі минулорічного періоду стосувались лісівництва. Ще з ранньої весни масового поширення набула проблема всихання соснових насаджень, вражених шкідниками і хворобами, що стала величезною загрозою для лісу й внесла значні корективи до лісогосподарських робіт. Фахівці змушені були якнайшвидше прибирати вражені дерева. Тож рубки проводили, здебільшого, на ділянках, де помітне всихання дерев. Необхідно було реагувати миттєво, щоб запобігти подальшому поширенню хвороб.

Але, попри складнощі, всі підрозділи працювали злагоджено й результативно.

За підсумками року, загальна сума реалізації склала 155,4 млн. грн..  А податків і зборів до бюджетів та фондів сплатили 48,4 млн. грн. (за 2015 рік було 29,8 млн. грн.).  Цей факт доводить, що Сарненське лісове господарство належить до найпотужніших бюджетоутворюючих підприємств району.

За підсумками 2016 року першість у трудовому суперництві виборов колектив Страшевського лісництва. Директор Сергій Белеля  вручив лісничому Віталію Ошиті   перехідну булаву. Друге місце - у Костянтинівського лісництва, а третє місце посіли Кричильське та Немовицьке лісництва. Кращих за професією нагородили грамотами.

 Віра Шашук