ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ЛІСОВОЇ ОХОРОНИ

02.02.2017 17:00

У лісогосподарських підприємствах Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства відбуваються професійні навчання працівників лісової охорони. Серед питань, які обговорюються – запровадження нових Санітарних правил в лісах України.

Так, у ДП «Висоцький лісгосп» на навчанні за участі лісничих, помічників лісничих, старших майстрів та майстрів лісу було проведене  роз’яснення нових Санітарні правила в лісах України.

Зокрема було наголошено, що відповідно до нових правил жодне рішення про проведення рубок не може бути прийнято без повідомлення про це громадськості. Інформація про планування, обґрунтування та обсяги санітарних рубок публікується на сайтах органів місцевого самоврядування та облуправління. Також нові правила жорстко регламентують не лише проведення санітарних рубок в заповідниках, заказниках і нацпарках, а й навколо місць гніздування рідкісних птахів, які перебувають під загрозою зникнення, та інших птахів. Проведення суцільних санітарних рубок істотно обмежене в інших категоріях лісів, за винятком крайньої необхідності, таких як хвороби лісу, стихійні явища.