ПІДСУМКИ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2016 РОКУ

14.11.2016 16:20

Підсумки роботи за 9 місяців 2016 року підбили у Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. У підсумковій колегії взяв участь голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко.

На прикладі роботи ДП «Соснівський лісгосп» він ознайомився з особливостями ведення лісового господарства на всіх ланках: від вирощування лісових культур до заготівлі та переробки деревини. Голова облдержадміністрації оглянув розвиток лісової інфраструктури в ДП «Соснівський лісгосп», а також відкрив нову лісову дорогу сполучення «Іванівка-Медведівка».

За останні 5 років в області збудовано 700 км лісових доріг, 96 км з яких – з початку цього року. На ці потреби лісогосподарські підприємства витратили понад 9 млн. грн. власних коштів. В обласному управлінні переконані, що розвиток лісової інфраструктури дозволить ефективніше вести лісове господарство, боротися з лісовим пожежами та крадіжками лісу. Окрім того, будівництво лісових доріг має важливе соціальне значення, адже у багатьох випадках нові лісові дороги покращують транспортне сполучення між населеними пунктами.

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко зазначив, що лісове господарство вкрай важливе для соціально-економічному життя регіону. І попри існуючі проблеми пов’язані з незаконним видобутком бурштину, крадіжками лісу, масовим всиханням соснових насаджень, лісова галузь Рівненщини демонструє значне фінансово-економічне зростання.

Окремо зупинився Олексій Муляренко на питанні розвитку деревообробної промисловості на Рівненщині. До кінця року заплановане відкриття нового деревообробного підприємства «Українських лісопилень», яке займатиметься переробкою деревини в області. Голова РОДА переконаний, що і далі потрібно шукати можливості для залучення інвестицій у розвиток переробних підприємств. Так само потребує уваги питання газозаміщення, зокрема при опаленні закладів соціальної сфери. Рівненщина має для цього достатньо власних ресурсів, зокрема деревини.

Загалом роботою лісівників Рівненщини голова ОДА лишився задоволений. І пообіцяв всіляку підтримку у вирішення проблемних питань, водночас сподіваючись, що і надалі лісова галузь області демонструватиме позитивну динаміку фінансово-економічних показників.

Олексій Муляренко виконав це одну приємну місію – вручив символічну нагороду переможцю трудового суперництв. Цього разу перехідну булаву отримав директор ДП «Сарненський лісгосп». Колектив цього підприємства став кращим за результатами роботи за 9 місяців 2016 року. Друге місце посіли трудові колективи: ДП «Клесівське лісове господарство» та ДП «Соснівське лісове господарство».

Ефективно спрацювали за звітний період Березнівський, Висоцький та Дубенський лісгоспи.