ЛІСОВА ОХОРОНА ЗАТРИМАЛА ЛІСОКРАДІВ

11.11.2016 13:08

Під час рейду по охороні лісу, який проводили працівники державної лісової охорони Сопачівського лісництва ДП “Володимирецький лісгосп”, вони почули звуки працюючих бензопил в лісовому масиві Сопачівського лісництва, що поблизу від с.Половлі Володимирецького району Рівненської області.

Прибувши на місце, працівники лісової охорони виявили незаконну рубку 7 сосен. За слідами від коліс лісівники встановлено, що деревина “поїхала” в напрямку с.Половлі, а згодом наздогнали трактор Т-40 з причіпом, який був завантажений незаконно добутою деревиною.

У тракторі було 3 осіб, які вкрали в лісі 21 колодку довжиною по 4,5 м. Відразу на підмогу злодіями під’їхали 20 чоловіків, які намагалися забрати зупинений трактор із деревиною.

Зусиллями працівників лісової охорони лісгоспу, поліції, голови сільської ради вдалося вилучити незаконну деревину, а це — 9 куб.м., яку транспортували на тимчасове зберігання до Рафалівського нижнього складу. Транспортний засіб доставлено до Володимирецького відділення поліції Варашського ВП ГУ НП в Рівненській області.

Завданий збиток лісу становить 56 тис.грн. По незаконній порубці сосни матеріали направлені до Володимирецького відділення поліції  Варашського ВП ГУ НП в Рівненській області  для встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства .Відомості про кримінальне правопорушення,передбачене ч.2 ст.240 КК  України внесено  до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Проводиться досудове розслідування.

З початку 2016 року, державною лісовою охороною ДП “Володимирецький лісгосп” а лісопорушників складено 104 адміністративних протоколів, винесено 104 адміністративних постанов, накладено штрафів в сумі 17,7 тис. грн., завдані збитки лісу становлять 126,3 тис.грн., направлено 10 відношень до поліції по незаконних порубках лісу для притягнення винних осіб до відповідальності.

 Провідний інженер охорони та захисту лісу С.Салівончик