Підготовка до пожежонебезпечного періоду

16.04.2019 10:06

Профілактика та оперативне виявлення - одні з головних завдань працівників державної лісової охорони у боротьбі з лісовими пожежами, наголосив перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук. 
Лісові пожежі завдають значних екологічних і економічних збитків, як з ними боротися, а головне попередити, навчалися головні лісничі державних лісогосподарських підприємств під час виїзного семінару, який відбувся у Володимирецькому районі. 
На базі Володимирецького та Рафалівського лісгоспів учасники семінару відпрацювати теоретичні та практичні навики боротьби з вогнем у лісі. 
Працівники державної лісової охорони лісогосподарських підприємств продемонстрували власні ресурси для боротьби з пожежами: наявну техніку та спецзасоби, а також рівень підготовки до пожежонебезпечного періоду 2019 року. 
Уже кілька років поспіль весь держлісфонд Рівненської області знаходиться під постійним відеонаглядом, який здійснюється за допомогою 50 відеокамер, розташованих на спостережних вежах. Це дає змогу оперативно виявляти осередки можливих пожеж і не допустити поширення вогню. Учасники семінару ознайомилися із роботою системи відеоспостеження у ДП «Володимирецький лісгосп», дізналися, як це здійснюється централізовано та яке обладнання використовується.
А працівники державної лісової охорони Рафалівського лісгоспу продемонстрували практичну боротьбу лісовими пожежами з використання спецзасобів і техніки. 
Начальник відділу охорони та захисту лісу облуправління Віктор Глущик зауважив на високому рівні готовності працівників Володимирецького та Рафалівського лісгоспів до пожежонебезпечного періоду. 
????????????Тим часом лісівники з усієї області одностайні у тому, що лише усвідомлення громадянами необхідності дотримання правил поводження з вогнем у лісі, припинення випалювання сухої трави дозволить попередити пожежі в екосистемах, які завдають величезної шкоди і природі, і людям!