ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ РОО ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА

08.04.2019 15:10

Відповідно до плану роботи обласної організації профспілки відбулося розширене засідання президії Рівненської обласної організації профспілки працівників лісового господарства.

Перед початком роботи до колег звернувся голова облорганізації Володимир Якимчук, який наголосив, що рік тому 05 квітня перестало битися серце доброї, чуйної людини, колишнього голови Олександра Станіславовича Сідлецького та попросив вшанувати його світлу пам’ять хвилиною мовчання.

Далі розпочали роботу з розгляду основного питання порядку денного – планування оздоровлення працівників та їх дітей влітку 2019 року. Для цього запросили директорів дитячих санаторно-оздоровчих комплексів області “Електронік” – Гершуна В.І. та “Агатівка” – Стахова П.І., які ознайомили присутніх із умовами проживання, переліком послуг та дозвіллям дітей. Водночас вивчалися пропозиції літнього оздоровлення працівників та членів їх сімей на березі Чорного моря.

Одним із основних питань, яке розглядалося на засіданні стосувалося виконання умов колективних договорів та норм Галузевої угоди в первинних організаціях за 2018 рік та укладених на 2019 рік. Заступник голови Сергій Івашинюта повідомив, що на всіх підприємствах, а це 23 трудових колективів, колективні договори повністю  відповідають вимогам Галузевої угоди укладеної між Держлісагентством та Профспілкою працівників лісового господарства України. А колективні договори ДП “Висоцьке лісове господарство” та ДП “Зарічненське лісове господарство” направлені до Центрального комітету профспілки  для участі у Всеукраїнському конкурсі на кращий колективний договір.

Розглянула президія і стан охорони праці на підприємствах Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Було наголошено на необхідності посилення громадського контролю за створенням працівникам безпечних і нешкідливих умов праці з боку голів ППО, за дотриманням роботодавцями вимог Закону України «Про охорону праці», «Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості», «Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці», «Правил охорони праці на автомобільному транспорті» та ряду інших нормативних актів.

Також обговорювався стан ведення діловодства в профспілкових організаціях Зарічненського та Млинівського лісгоспів. Володимир Якимчук звернув увагу на необхідності дотримання вимог ведення діловодства передбачених інструкцією Федерації профспілок України.

 

Провідний інспектор

Роман Стахнюк