У Держлісагентстві обговорили питання реалізації деревини

05.04.2019 11:17

Під головуванням заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря відбулася нарада з начальниками обласних управлінь щодо реалізації деревини для вітчизняних деревообробних підприємств.

Під час наради обговорено питання стагнації внутрішнього ринку реалізації лісоматеріалів необроблених. Як було зазначено, наразі склалася досить загрозлива ситуація, коли державні лісогосподарські підприємства заготовляють деревину, а реалізувати її за ринковими цінами стає неможливо. Спостерігається тенденція, коли деревообробні підприємства не викуповують визначені об’єми сировини, які були задекларовані під час проведення аукціонів.

У зв’язку з цим, державні лісгоспи зазнають фінансових збитків, що в кінцевому випадку призводить до зменшення сплати податків до бюджетів усіх рівнів.

На нараді обговорено питання погіршення фінансового становища лісогосподарських підприємств та заходи і шляхи вирішення цих проблем.

Як зазначив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар, допоки не буде законодавчо врегульоване питання ринку деревини, лісова галузь має напрацювати єдину політику щодо збалансованої роботи у цьому питанні всіх лісогосподарських підприємств.

 

Прес-служба Держлісагентства