На Рівненщині завершується весняна висадка лісу

11.04.2022 12:44

Лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства завершують весняну висадку лісу.

  • На сьогодні держлісгоспи області виконали 95% відсотків запланованих завдань на весну 2022 року: відновлено понад 3000 га лісових насаджень, зокрема створено 200 га нових лісів, на землях, де їх раніше не було.
  • На виконання Програми Президента України «Зелена Країна» в області висаджено понад 23 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід.
  • У планах на весну – посіяти 21 га лісових розсадників для вирощування посадкового матеріалу вже на наступний рік.

У Малуському лісництві ДП «Березнівський лісгосп» мешканці селища Макарів з Київщини, серед яких працівники місцевого лісгоспу, висадили понад 7 тис штук сіянців сосни та дуба на ділянці площею 0,9 га. До лісовідновлення у Березнівському держлісгоспі приєднався також перший заступник начальника Рівненської обласної військової адміністрації Сергій Подолін.

У рамках програми Президента України "Зелена країна" на території Соснівського лісництва ДП «Соснівський лісгосп» разом з лісівниками ліс садили науковці Національного університету водного господарства та природокористування: директор Надслучанського інституту, кандидат сільськогосподарських наук , доцент  Ігор Фізик, ректор НУВГП, доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Мошинський , директор ННІ АЗ НУВГП , доктор сільськогосподарських наук, професор Алла Прищепа. Спільними зусиллями на площі 0,8 га було висаджено майже 6,5 тис. сіянців хвойних порід.

У Володимирецькому лісництві ДП «Рафалівський лісгосп» до весняної висадки лісу долучилася начальниця Вараської районної військової адміністрації Людмила Мариніна. Разом з начальником Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталієм Суховичем, лісівниками держлісгоспу висадили 6,5 тис штук сінців на площі трохи менше гектара.

Щодня лісівники Рівненщини працюють для розбудови вільної та сильної України!