ПІДСУМКИ ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ 2021

24.11.2021 12:08

Упродовж пожежонебезпечного періоду 2021 року у держлісфонді Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства випадків пожеж зафіксовано не було. Для порівняння, у 2020 році в області було зафіксовано 76 випадків лісових пожеж, площею 138,7 га.

Цьогоріч державні лісогосподарські підприємства здійснили чимало заходів з підготовки до пожежонебезпечного періоду, а також зміцнили матеріально-технічну базу лісопожежних станцій, пунктів зосередження протипожежного інвентарю.

Ще у квітні відбулася обласна семінар-нарада по готовності лісогосподарських підприємств обласного управління до пожежонебезпечного періоду 2021 року та командно-штабні навчання щодо спільних дій служб цивільного захисту з гасіння лісових пожеж.

Цьогоріч для зміцнення матеріально-технічної бази державні лісогосподарські підприємства придбали 1 пожежний автомобіль, 9 пожежних модулів, 4 ємності для підвозу воду, 3 трактори з грунтообробним обладнанням, 190 мотоциклів, 19 мотопомп, 140 ранцевих вогнегасників, 5 квадрокоптерів, а також інший протипожежний інвентар і обладнання.

Держлісфонд Рівненської області перебуває під наглядом 61 камери відеоспостереження, 8 з яких придбали цього року. У 14 держлісгоспах уже створені та функціонують централізовані диспетчерські пункти протипожежного відеоспостереження. Саме їхня робота дає змогу оперативно виявляти осередки можливих пожеж і не допустити поширення вогню на значні площі.