ЗЕЛЕНА КРАЇНА

18.10.2021 14:38

Державні лісогосподарські підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства активно організовують заходи з висадки лісу та озеленення у рамках акції «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента «Зелена країна».

13 жовтня, лісівники ДП "Дубенський лісгосп" разом з вчителями Семидубського ліцею філії с. Майдан провели посаду лісових культур на території Любомирського лісництва в рамках ініціативи Президента України "Зелена країна" та акції Держлісагентства "Створюємо ліси разом". Разом висадили 3500 сіянців сосни звичайної та 100 сіянців айви.

 

ДП «Березнівський лісгосп» традиційно активний учасник акції «Створюємо ліси разом». Відразу у трьох лісництвах підприємства відбулися заходи в рамках ініціативи Президента «Зелена країна»:

- у Балашівському лісництві ліс садили вчителі та вихованці учнівського лісництва «Балашівка»;

- Малинському лісницві створювати лісові культури вийшов колектив викладачів та студентів Надслучанського інституту.

- У Малуському лісництві -  викладачі та студенти Березнівського лісотехнічного коледжу.

Разом посадили лісові культури на площі понад 2 га, де будо висаджено більше 13 тис. основних лісоутворюючих деревних порід. В тому числі в Малуському лісництві вперше проводилась посадка дуба звичайного з закритою кореневою системою.

 

Акцію «Створюємо ліс разом» у Державному підприємстві «Клеванське лісове господарство» підтримали працівники Деражненської сільської ради. На території Деражненського лісництва учасники акції «Зелена країна» висадили майже 7 тис. молоденьких сіянців сосни звичайної та модрини європейської.

 

Ще один захід лісівників ДП «Висоцький лісгосп» на виконання програми Президента «Зелена країна». Цього разу працівники лісгоспу вирішили прикрасити територію навколо будівлі підприємства і з гарним настроєм та позитивними емоціями висадили саджанці каштану.

 

З початку реалізації в області програми Президента «Зелена країна», лісівники Рівненщині висадили 262,9 тис штук сіянців основних лісоутворюючих порід на площі 38,9 га.