ТИМЧАСОВО ЗАБОРОНЕНО ВІДВІДУВАТИ ХВОЙНІ ЛІСИ

23.06.2021 16:37

У зв’язку зі встановленням у лісах Рівненщини 5-го класу пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди, підписано розпорядження голова Рівненської обласної державної адміністрації «Про заборону заїзду на територію лісового фонду області транспортних засобів та відвідування хвойних насаджень протягом пожежонебезпечного періоду у 2021 році».

Відповідно до розпорядження, для запобігання реальній загрозі виникнення численних пожеж у лісах області і мінімізації їх наслідків протягом пожежонебезпечного періоду заборонено заїзд на територію лісового фонду Рівненської області (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети, та відвідування населення хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки за умовами погоди.

Державна лісова охорона обласного управління та всіх підвідомчих підприємств працює у посиленому режимі. Для ефективного захисту лісів від пожеж в області створена необхідна кількість мінералізованих смуг та проведено догляд за ними, рейдові бригади патрулюють в лісах для виявлення порушників Правил пожежної безпеки.

Лісівники Рівненщини закликають громадян з розумінням поставитися до тимчасового обмеження, не порушувати правили пожежної безпеки в лісі, відпочивати у спеціально облаштованих рекреаційних ділянках.