НА РІВНЕНЩИНІ ГОТУЮТЬСЯ ДО ПОСАДКИ ЛІСУ

18.03.2021 16:29

21 березня – Міжнародний день лісу, традиційний початок весняної Всеукраїнської Акції «Створюємо ліси разом», яка щороку триває майже місяць до Дня довкілля, який відзначаємо у третю суботу квітня (17 квітня 2021 р.)

У цей період, 10 квітня спільно з благодійним фондом «Озеленення України» на Рівненщині відбудеться Акція «Озеленення планети». Саме цього дня вся Україна та ще 100 країн світу висаджуватимуть дерева!

У період проведення Акції «Створюємо ліси разом» та «Озеленення планети» кожен охочий зможе безпосередньо в лісі, прослухавши  короткий інструктаж від професійних лісівників, висадити одно-дворічні молоді деревця.

До речі, щороку лісівники України відтворюють понад 40 тис га лісів, а це 200 млн дерев. Минулого року лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства посади 3500 га лісу, це понад 25 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід: сосни звичайної і дуба, а також ялини, модрини та інших.

Плани на цю весну - 2957 га. Щоправда розпочати посадку саме 21 березня дещо завадила погода, але щойно зійде весь сніг і встановиться середньодобова температура +5 С лісівники приступлять до роботи.

Традиційно до весняної лісокультурної кампанії підготувалися заздалегідь: в минулому році на розсадниках області було вирощено 31,6 млн штук стандартного садивного матеріалу сіянців та саджанців основних лісоутворюючих порід, що повністю забезпечить потребу підприємств в садивному матеріалі, проведені роботи з підготовки ґрунту на площі 1760 га.

Лісівники Рівненщини запрошують усіх небайдужих громадян, учнівську та студентську молодь, представників інститутів громадського суспільства, органів влади, засобів масової інформації, державних установ та організацій, бізнесових структур долучатися до посадки лісу.

Нагадаємо, що Міжнародний день лісів 21 березня проголошено Генеральною Асамблеєю ООН. У 2021 році Міжнародний день лісів відзначається під гаслом «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту».