НА РІВНЕНЩИНІ ВЖЕ САДЯТЬ ЛІС

07.03.2019 13:23

Майже 800 га лісових культур посадили лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства за перші чотири дні весняної лісокультурної кампанії. Загалом, на 2019 рік в області заплановано посади 3250 га лісів.

Сприятливі погодні умови дозволили цьогоріч розпочати весняну посадку лісу майже на місяць раніше, ніж зазвичай.

Весняна лісокультурна кампанія – найвідповідальніша пора для лісівників. Адже попри мінливість і непередбачуваність погоди навесні, потрібно встигнути оперативно та якісно посадити нові ліси, відновити насадження на ділянках, де минулоріч проводилася лісозаготівля. До цих робіт працівники лісового господарства області підготувалися завчасно: ще восени підготували грунт, необхідне обладнання, провели навчання фахівців. А найголовніше – виростили необхідну кількість якісного посадкового матеріалу, бо саме від його якості залежить продуктивність лісових насаджень у майбутньому. Тому наші лісівники докладають чимало зусиль для вирощування посадматеріалу, випробовують нові методи, запроваджують сучасні технології. Зокрема, реагуючи на погодні зміни останніх років, обробляють посадковий матеріал вологонакопичувачами, що значно поліпшує його приживлюваність. Також лісогосподарські підприємства використовують різні методи вирощування посадкового матеріалу: в теплицях – в умовах контрольованого середовища, в коробах, на відкритих постійних і тимчасових розсадниках. Останні роки активно впроваджується метод вирощування сіянців із закритою кореневою системою, що дозволяє значно продовжити терміни посадки лісів.

Традиційно навесні в області відбудеться щорічна Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» під час якої всі охочі зможуть долучитися до посадки лісу.