ПЕРЕМОГА ЮНИХ ЛІСІВНИКІВ

25.01.2019 16:55

Вихованців Оженинського учнівського лісництва «Вікова діброва» ДП «Острозький лісгосп» здобули перемогу у Всеукраїнському конкурсі на краще учнівське лісництво, який проводило Товариство лісівників України, де посіли третє призове місце. Конкурс проводився з метою активізації функціонування учнівський лісництв, посилення їх профорієнтаційної спрямованості, покращення взаємодії спеціалістів лісового господарства і педагогічних працівників.  

Юні лісівники відзначені Почесною грамотою Товариства лісівників України та подарунком, який у подальшому знадобиться для науково-дослідницькою роботи учнів. Вітав переможців перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, голова Рівненської обласної організації Товариства лісівників України Михайло Прокопчук. Він відзначив наукові здобутки вихованців учнівського лісництва і висловив сподівання, що їхні напрацювання і дослідження будуть втілені у життя.

Привітання з призовим місцем у Всеукраїнському конкурсі співпало зі святкування 10-річного ювілею учнівського лісництва «Вікова діброва» НВК «Оженинська ЗОШ І–ІІІ ступенів (ліцей) - ДНЗ» ім. Т.Г.Шевченка. Адже саме десять років тому угоду про співпрацю підписали педагоги та лісівники ДП «Острозький лісгосп». І на сьогодні серед досягнень вихованців «Вікової діброви» не лише численні перемоги в обласних та Всеукраїнських змаганням, наукові роботи, а й практичні здобутки. Це гектари нових лісів, дві теплиці, шкілка, навчально-дослідна ділянка лісу. А ще прикраса - внутрішній двір школи з альпійською гіркою та квітковим годинником, який став справжньою окрасою селища.

Вихованці учнівського лісництва – це 47 учнів 7-11 класів, а серед випускників – нинішні працівники Острозького лісгоспу. Очолює учнівське лісництво його незмінний керівник, натхненник і ентузіаст – заслужений вчитель України Світлана Сорочук.