ЛІСІВНИКИ З НАУКОВЦЯМИ ОБГОВОРЮВАЛИ ПРОБЛЕМУ ВСИХАННЯ СОСНОВОГО ЛІСУ

06.12.2018 16:12

Питання масового всихання соснових насаджень, яке в останні роки набуло ознак біологічної пожежі, не втрачає своєї актуальності для лісогосподарських підприємств Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Пошуки ефективних методів боротьби зі шкідниками та хворобами соснового лісу, відновлення зрубів стійкими деревостанами – питання, які знаходяться на постійному контролі в керівництва обласного управління. Цьому була присвячена чергова обласна нарада під головуванням першого заступника начальника облуправління Михайла Прокопчука за участі головних лісничих підвідомчих підприємств та старшого наукового співробітника Поліського філіалу УкрНДІЛГА, кандидат сільськогосподарських наук Василь Бородавка. Вони обговорили напрями проведення науково-дослідних робіт на підприємствах Рівненського ОУЛМГ у 2019 році.

Уже кілька років поспіль лісогосподарські підприємства спільно науковцями вивчають питання всихання соснових насаджень і використовують їхні рекомендації щодо подальшого лісовідновлення, на ділянках, де проводилися санітарні заходи.

На сьогодні площа всихаючих соснових насаджень в області становить понад 12 тис га і ця цифра помітно зросла за останні чотири роки.