ДЛЯ ГОЛІВ І СКАРБНИКІВ ПЕРВИННИХ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ОРГАНІЗУВАЛИ СЕМІНАР-НАВЧАННЯ

09.11.2018 12:30

З метою надання консультаційної допомоги представникам профспілкових організацій, підготовки та підвищення кваліфікації профактиву, Рівненська обласна організація профспілки працівників лісового господарства організувала семінар-навчання для голів профкомів та скарбників лісогосподарських підприємств на якому обговорили питання організації та здійснення фінансової роботи в первинних профорганізаціях.

До учасників заходу звернувся голова обкому профспілки Володимир Якимчук, який нагадав, що постановою КМУ від 05.09.2018 р. № 649-р затверджено комплексні заходи, спрямовані на детінізацію ринку праці в Україні. Відповідно до чого: Держпраці, ДФС України, Пенсійним фондом, Нацполіцією та іншими органами виконавчої влади, починаючи з 5 жовтня  здійснюються перевірки правильності і повноти нарахування та сплати податків та зборів (в т.ч. ЄСВ). Відповідно до нещодавніх змін у порядку проведення перевірок – значно збільшено штрафи за порушення трудового законодавства. Органи виконавчої влади регулярно обмінюються інформацією з органами Держпраці. Також, відповідно до постанови КМУ № 48 від 07.02.2018 р. заборонено залучення до виконання робіт підвищеної небезпеки суб’єктів господарювання на підставі цивільно-правових договорів, а також  фізосіб, які не є суб’єктами одержання відповідного дозволу.

Для участі в семінар-навчанні запросили  представника Центрального комітету Професійної спілки працівників лісового господарства України – головного бухгалтера Тетяну Мироненко, яка у своєму виступі розгорнуто торкнулась питань бухгалтерського обліку та фінансової дисципліни в профспілкових організаціях. Надала необхідну методичну допомогу головам та скарбникам.

Про облік звітності в профкомі та про підготовку документів до складання річної звітності розповіла головний бухгалтер облорганізації профспілки Людмила Коваль. Зокрема, було детально проаналізовано фінансові звіти ППО щодо виконання профспілкового плану доходів і витрат за 9 місяців 2018 року. Акцентовано увагу на недопущення можливих порушень під час їх формування.

В цілому, захід мав формат діалогу фахівців з учасниками, котрі в свою чергу мали можливість отримати відповідь на актуальні питання, висловити свої побажання та пропозиції.