ЛІСІВНИКИ РІВНЕНЩИНИ ПЕРЕВИКОНУЮТЬ ПЛАНИ З ПОСАДКИ ЛІСУ

13.08.2018 16:28

З метою уникнення поширення недостовірної інформації щодо роботи лісової галузі, Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що у 2017 році у держлісфонді області відтворено лісів на площі 7951 га (при планових завданнях на рік – 7750 га). У тому числі було створено 35 га нових лісів. Водночас у минулому році лісозаготівля була проведена на площі 7666 га. Тобто фактично в минулому році в області площі, на яких було проведено лісовідновлення, перевищили площі, де здійснювалася заготівля лісу.

Навесні 2018 року в області проведені роботи з лісовідтворення на площі 4025 га, що становить 112 % до плану. Посадка лісу продовжиться восени. Окремі лісогосподарські підприємства запроваджують сучасні методи ведення лісового господарства і проводять посадку лісових культур із закритою кореневою системою,  у таких спосіб продовжують агротехнічні терміни посадки лісу. Крім того навесні 2018 року було доповнено 2301 га лісових культур (114,9% до плану), посіяно 31 га лісових розсадників, що повністю забезпечить потреби у високоякісному посадковому матеріалом усі лісогосподарські підприємства області на 2019 рік.

На сьогодні державні лісогосподарські підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства мають достатньо ресурсів і можливостей для заліснення більшої території, однак нині в області немає вільних площ для створення нових лісів.