ЛІСОРОЗСАДНИЦЬКА РОБОТА РІВНЕНСЬКИХ ЛІСІВНИКІВ

17.07.2018 15:59

Лісорозсадницька справа вкрай важлива у роботі лісівників, адже від якості посадкового матеріалу залежить продуктивність лісових насаджень у майбутньому. Саме тому лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства чимало зусиль докладають для вирощування посадматеріалу, випробовують нові методи, запроваджують сучасні технології. Кліматичні зміни, які відбуваються останнім часом,  вимагають нових підходів до роботи у лісорозсадницькій справі.

Лісогосподарські підприємства Рівненського облуправління нині використовують різні методи вирощування посадкового матеріалу: в теплицях – в умовах контрольованого середовища; в коробах, на відкритих тимчасових розсадниках. Останні роки активно впроваджується метод вирощування сіянців із закритою кореневою системою, що дозволяє значно продовжити терміни посадки лісів.

-                     На сьогодні наші лісогосподарські підприємств вирощують достатньо високоякісного посадкового матеріалу, щоб забезпечити власні потреби при проведення робіт з лісовідновлення і створення нових лісів. Ми також маємо можливість реалізовувати сіянці основних лісоутворюючих порід іншим лісокористувачам, - зазначив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

На сьогодні вже проведені попередні підрахунки та обстеження розсадників лісгоспів. Вони свідчать про те, що навесні 2019 року лісовідновлення на Рівненщині буде проводитися високоякісним посадковим матеріалом.