ЛІСІВНИКИ РАФАЛІВСЬКОГО ЛІСГОСПУ ВПІЙМАЛИ ЛІСОКРАДІВ

02.05.2018 09:42

Працівники ДП «Рафалівський лісгосп» Рівненського ОУЛМГ спільно з поліцією під час нічного патрулювання лісові насадження поблизу с.Половлі  Володимирецького  району Рівненської області виявили факт незаконної порубки 12 сироростучих дерев породи сосна в кварталі 2 Рафалівського лісництва; під час порубки та розкряжування попередньо та щойно зрізаних дерев  затримано 2 чоловіків. Один з яких - житель с.Половлі, який вже притягувався до адміністративної відповідальності за незаконну порубку дерев, він визнав свою вину у вчиненні і цього злочину.

На цей раз розмір шкоди, заподіяної лісу в результаті незаконної порубки дерев становить 119295,76 грн. Незважаючи на те, що перешкоджали викликані на конфлікт односельці, вдалося вилучити незаконно добуту деревину в кількості 8,7 куб.м. та доставлено до Рафалівського нижнього складу на тимчасове зберігання до вияснення справи по суті.

По факту незаконної порубки проводяться першочергові слідчі дії, процесуальне керівництво здійснюється Володимирецьким відділом Сарненської місцевої прокуратури.

А вночі на автодорозі в напрямку смт.Володимирець було затримано фуру з деревиною, на яку не було супровідних документів, транспорт доставлено до Володимирецького відділення поліції Варашського ВП ГУ НП в Рівненській області.

 

Провідний інженер охорони та захисту лісу

ДП «Рафалівський лісгосп» С.І.Салівончик