РОКИТНІВЧАНИ КРАЛИ ВЕЛЕТНІ-ДУБИ НА ТЕРИТОРІЇ САРНЕНСЬКОГО ЛІСГОСПУ

23.04.2018 17:02

20 квітня близько 04-30 год. в кв. 101 виділі 13 Немовицького лісництва ДП «Сарненське ЛГ» лісокради спробували вкрасти два  дуби діаметрами 92 см  та 98 см. Дерева росли на рекреаційному пункті «Хвилинка», який лісівники обладнали для відпочинку. Місце унікальне, адже довкола багатолітні сосни та дуби. Втім, жителі с. Масевичі Рокитнівського району приїхали сюди не відпочивати, а красти дуби.

Вочевидь, пригледіли їх давно. Однак не врахували пильності лісової охорони, яка нібито поїхала додому відпочивати, але іншою дорогою через півгодини вернулася назад. На жаль, на той час крадії вже звалили два прадідівських велетні-дуби, встигли порізати їх на колодки по 3,5 м завдовжки, а дві навіть повантажили на автомобіль ГАЗ-53. Побачивши, що до них наближаються працівники державної лісової охорони, лісокради на авто без номерних знаків із завантаженими дубовими колодками рвонули автодорогою «Сарни – Рівне», намагаючись відірватися від переслідування. Дорогою втікачі скидали дубові колоди, сподіваючись, що переслідувачі припинять їх наздоганяти, у результаті пошкодили службовий автомобіль «НИВА». Але дорогу злодіям заблокували лісівники разом із працівниками Сарнененського ВП. На штрафмайданчик доправили автомобіль з двома колодками дуба. Двох лісопорушників, які скоїли самовільну порубку дуба, затримано та доставлено в Сарненський ВП.

У справі триває слідство, виявляються всі причетні до події, а також перевіряється причетність затриманих і до інших резонансних крадіжок лісу на Рівненщині. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Рокитнівчанам, які намагалися вкрасти дуба, доведеться сплатити 56,2 тис грн збитків, на них також чекає кримінальна відповідальність, оскільки збитки, завдані державі становлять понад 40 тис. грн..

Інженер охорони та захисту лісу ДП «Сарненський лісгосп» Руслан Корж