ПОСАДКА ЛІСУ ОБ’ЄДНАЛА У БЛАГОРОДНІЙ МЕТІ

16.04.2018 17:13

Сьогоднішня посадка лісу в ДП «Клеванський лісгосп» в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» об’єднала вихованців учнівського лісництва, пластунів, активістів зі Спілки велосипедистів Рівненщини та чиновників. На ділянці лісу, де у минулому році через всихання соснових насаджень була проведена суцільна санітарна рубка, сьогодні всі разом садили маленькі дуби, сосни та модрини.

Якщо для юних лісівників з місцевого учнівського лісництва посадка лісу звична справа, адже щороку вони допомагають садити лісові культури, то пластуни з цікавістю робили це вперше. Досвідчені лісівники розповіли всі особливості посадки лісових культур та допомагали виконувати роботу без помилок, аби все посаджене прижилося.

Повз ділянку, де сьогодні садили ліс, пролягає туристичний маршрут - «Медове коло». Це чи не перший в Україні глобальний туристичний проект, щодо якого написана стратегія розвитку. Він об’єднає 5 районів Рівненщини, більше 30 сільських та селищних рад і займатиме 300 кілометрів основного маршруту. Відтак участь в Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» підтримали ініціатори його створення та реалізації, зокрема один із розробників проекту, голова Спілки велосипедистів Рівного Юрій Ойцюсь.

-         «Медове коло» - це одна з найбільших туристичних програм, які на існують в Україні, і сьогодні знаходиться на стадії реалізації. Оскільки ми вже садимо ліс на цьому маршруті, то у такий спосіб вже реалізовуємо проект, - зауважив голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко. Разом з головою Рівненської райдержадміністрації Володимиром Пилипчуком вони долучилися до Акції «Майбутнє лісу  твоїх руках» і висадили на площі молоденькі дуби.

Загалом, сьогодні спільними зусиллями було засаджено площу 0,6 га у Решуцькому лісництві ДП «Клеванський лісгосп».

Цієї весни лісогосподарські підприємства Рівненщини вже посадили понад 3 тис га лісових культур, це 85% до запланованих завдань на весняну лісокультурну кампанію. Усі роботи з посадки лісу планується завершити до кінця цього тижня, - розповів начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.