Держлісагентство співпрацюватиме з Лісовою Службою США щодо лісових пожеж

23.02.2018 11:12

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар зустрівся з делегацією Лісової Служби США, до якої входили представники центру з гасіння пожеж та відділів комунікації з громадськістю.
Під час зустрічі Володимир Бондар поінформував американських колег про загальну характеристику лісів в України, методи та заходи боротьби з лісовими пожежами.
У свою чергу, представники Лісової Служби США поділилися своїм досвідом у цьому питанні, а також розповіли про проблеми гасіння пожеж у лісах, які надані різним лісокористувачам. Керівник центру з гасіння лісових пожеж Джозеф Рейнарз підкреслив, що під час гасіння лісових пожеж головне координація дій на всіх рівнях, а також міжвідомча координація.
Сторони домовилися розпочати процес співпраці між Державним агентством лісових ресурсів України та Лісовою Службою США. Зокрема, щодо питань вивчення досвіду підготовки пожежних та керівників гасіння в США і проведення відповідних тренінгів в Україні; сприяння у вдосконаленні охорони лісів від пожеж в зонах радіоактивного забруднення в Житомирській області та на півдні України.