НА ТЕРИТОРІЇ ДУБРОВИЦЬКОГО ЛІСГОСПУ СТАЛАСЯ СУТИЧКА З НЕЗАКОННИМИ СТАРАТЕЛЯМИ

15.02.2018 16:56

14 лютого вранці працівники ДП «Дубровицький лісгосп» разом з представникам Нацполіції здійснювали рейд Бережницьким лісництвом під час якого перекопували лісові дороги до місць незаконного видобутку бурштину. Цим роботам намагалися перешкоджати мешканців сіл Осова Дубрвоицького району та Кідри Володимирецького району. Близько півтори сотні осіб вимагали не перешкоджати їм копати бурштин і забиратися геть з лісу, погрожували лісівникам та поліцейським. Під час сутички незаконні старателі заблокували дорогу, наносили удари дерев’яними кілками, палицями, пошкодили авто. Працівники поліції отримали тілесні ушкодженні.

Працівники лісової охорони під час сутички не постраждали.

На сьогодні в держлісфонду Рівненської області на обліку понад 5 тис га пошкоджених земель в наслідок незаконного видобутку бурштину, в тому числі на території природно-заповідного фонду площа порушених земель становить більше 500 га.

Працівники лісової охорони підвідомчих підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства вживають різні заходи для недопущення в’їзду спецтехніки для незаконного видобутку бурштину на територію держлісфонду, зокрема перекривають дороги в ліс, здійснюють патрулювання тощо.