ЛІСІВНИКИ ПРОДОВЖАТЬ РОБОТУ З ЗАГОРТАННЯ НЕЗАКОННО ВИРИТИХ КАНАВ ДЛЯ ВИДОБУТКУ БУРШТИНУ

29.01.2018 17:08

На сьогодні в держлісфонду Рівненської області на обліку понад 5 тис га пошкоджених земель в наслідок незаконного видобутку бурштину, в тому числі на території природно-заповідного фонду площа порушених земель становить більше 500 га.

Працівники лісової охорони підвідомчих підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства вживають різні заходи для недопущення в’їзду спецтехніки для незаконного видобутку бурштину на територію держлісфонд, зокрема перекривають дороги в ліс, здійснюють патрулювання тощо. Через що працівникам лісової охорони нерідко погрожують, трапляються сутички з бурштинокопачами.

Минулого року, незважаючи на протистояння та опір працівникам державної лісової охорони та поліції з боку місцевих мешканців, таки вдалося загорнути 860 м викопаних канав на території природного заповідника, які використовували незаконні старателі для забору води.

Планується, що з настанням сприятливих погодних умов спільно з правоохоронцями роботи із загортання незаконно виритих канав продовжаться. Зокрема, заплановано їх провести на теритоії Володимирецького, Зарічненського, Дубровицького та Клесівського лісгоспів.