СПІЛЬНА НАРАДА ПО БОРОТЬБІ З ЛІСОКРАДАМИ ТА НЕЗАКОННИМИ БУРШТИНОКОПАЧАМИ

08.12.2017 15:18

Питання охорони лісів від незаконних порубок та пошкоджень лісогосподарських земель внаслідок незаконного бурштину обговорили сьогодні на нараді в Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Для налагодження ефективної співпраці у боротьбі з лісокрадами та незаконними бурштинокопачами у роботі наради, окрім головних лісничих підвідомчих підприємств облуправління, взяли участь представники прокуратури області, Головного управління Національної поліції у Рівненській області та спеціального оперативного штабу.

Площа пошкоджених лісогосподарських земель внаслідок незаконного видобутку бурштину значно зросла останніми роками і становить на сьогодні майже 5 тис га. Самостійно впоратися з цієї проблемою працівники лісового охорони не можуть. Адже мобільним рейдовим групам у складі кількох працівників лісової охорони, у більшості випадків, протистоять значно чисельніші та краще оснащені злочинні угрупування. Також постійно фіксуються факти побиття лісівників, пошкодження майна, погрози тощо.

Усі учасники наради були одностайні, що лише завдяки ефективній взаємодії, оперативному обміну інформацією і координацією роботи працівників лісової охорони та правоохоронних органів на місцях  можна поліпшити боротьбу з лісокрадами та бурштинокопачам.