ЛІСІВНИКИ ПРОПОНУЮТЬ ПРИДБАТИ НОВОРІЧНІ ДЕРЕВА

30.11.2017 11:40

Понад 90 тис новорічних ялинок підготували до свят лісівники Рівненщини. Придбати  ялинки та сосни можна в усіх  лісогосподарських підприємствах області.      

             Порівняно з минулим роком їхня вартість не зросла і залежить від висоти дерева. Ялинку до 1 м на підприємствах РОУЛМГ можна придбати у середньому за 50 грн, від 1 до 1,5 м – за 70 грн, від 1,5 до 2 м – за 80 грн,
від 2 до 2,5 м – за 100 грн.

             На сьогодні в лісогосподарських підприємствах обласного управління налічується 155 га плантацій, на яких росте 728 тис новорічних ялинок. У цьому році в області посаджено 7 га таких плантацій новорічних ялинок.

             У зимовий час такі насадження особливо ретельно охороняються. З метою посилення контролю за охороною лісів від незаконних рубок розроблено комплекс заходів щодо охорони хвойних насаджень у передноворічний період. Відповідно до якого, в усіх лісогосподарських підприємствах створені спеціальні рейдові групи за участі працівників лісової охорони, екологічної інспекції та поліції для попередження та виявлення фактів незаконного вирубування лісових насаджень. Порушникам загрожує штраф у розмірі 85-170  гривень та відшкодування збитків завданих лісовому господарству.

Уже кілька років поспіль новорічні ялинки та сосни спеціально маркуються, аби можна було перевірити легальність і законність походження ялинки.

Придбати новорічні дерева можна буде у спеціально визначених місцях біля контор лісництв, розсадників та у спеціалізованих магазинах «Лісовичок», які працюють вздовж автомобільних доріг в різних районах області.

До слова, у минулому році лісогосподарські підприємства області реалізували 13900 ялинки на суму 742 тис грн..

Детальніше про те де і як придбати новорічні дерева можна дізнатися за телефоном «гарячої лінії», яка відкрита в Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, - (0362) 26-24-92.