ЛІСІВНИКИ ДП «СОСНІВСЬКИЙ ЛІСГОСП» У СУДІ ДОВОДЯТЬ ПРАВОМІРНІСТЬ СВОЇХ ДІЙ

30.08.2017 16:12

ДП «Соснівський лісгосп» оскаржує в Апеляційному суді рішення Рівненського окружного адміністративного суду, якій лише частково задовольнив позовні вимоги прокуратури, щодо визнання незаконними дії посадових осіб підприємства. Оскільки на сьогодні рішення суду не набуло чинності, немає підстав говорити про порушення закону лісівниками Соснівського лісгоспу.

На думку прокурати, на підприємстві незаконно провели рубки з розширення лісової дороги. Однак ці роботи були заплановані матеріалами лісовпорядкування (документ, який передбачає комплекс заходів, спрямованих на забезпечення ефективної організації та науково обґрунтованого ведення лісового господарства, охорони, захисту, раціонального використання, підвищення екологічного та ресурсного потенціалу лісів, культури ведення лісового господарства, отримання достовірної і всебічної інформації про лісовий фонд України, планує роботи в лісі).

Водночас працівники лісового господарства наполягають, що при видачі лісорубних квитків на проведення вказаних робіт керувалися чинними Методичними вказівками Державного агентства лісових ресурсів України 2010 року. Відтак нині вони відстоюють свою правоту у суді.

До слова, інше лісогосподарське підприємств СЛАП «Дубровицький держспецлісгосп» на сьогодні ліквідоване.