ВИЗНАЧИЛИ КРАЩОГО ВАЛЬНИКА ЛІСУ

10.07.2017 15:46

Черговий рік поспіль представник ДП «Соснівський лісгосп» Сергій Журавель став кращим в обласному конкурсі-змаганні «Лісоруб-2017».

Цьогорічні ХХ ювілейні змагання відбулися на базі ДП «Березнівський лісгосп», за перемогу змагалися 16 учасників з підвідомчих підприємств обласного управління лісового та мисливського господарства.

Традиційно змагання відбували у п’яти видах вправ: валка лісу, монтаж ланцюга, розкряжування стовбура комбінованим різом, точне розкряжування, а також відокремлення (обрізання) сучків.

Суддя змагань Володимир Якимчук наголосив, що цьогоріч господарі змагань ДП «Березнівський лісгосп» (директор Олег Олексієвець) створили такі умови їх проведення, які відповідають міжнародним вимогам. Для оцінки результатів змагань, суддівська команда використовувала сучасні вимірювальні прилади, відтак похибка під час підрахунку була мінімальною.

Варто наголосити, що під час оцінки майстерності лісоруба до уваги береться не лише час і точність виконання завдань, а також дотримання всіх вимог охорони праці.

-                             Правила вимог безпеки праці є основним критерієм цих змагань, адже здоров’я людини понад усе, - наголосив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

Він привітав цьогорічного переможця Сергія Журавля (ДП «Соснівський лісгосп») та побажав успіхів на Всеукраїнських змаганнях.

Відповідно друге місце посів - Андрій Стеблюк (ДП «Березнівський лісгосп»), третє - Сергій Сайчишин (ДП «Зарічненський лісгосп»). У підсумку змагань, поліпшили показники у вправі звалювання дерева представники Березнівського, Висоцького, Дубровицького, Остківського та Острозького лісгоспів, у вправі монтаж ланцюга – Дубровицького, Клеванського та Костопільського лісгоспів, у вправі розкряжування комбінованим різом – Дубенського, Острозького та Сарненського лісгоспів, у вправі відокремлення сучків – Костопілського та Сарненського лісгоспів.

Начальник обласного управління Держпраці Юрій Наконечний зауважив, що лісівники області дбають про створення безпечних умови праці, використовуючи для цього кращий світовий досвід.

Глядачі теж мали нагоду випробувати своє вміння і спритність. Для них були організовані кілька конкурсів, де потрібно було на час розрубати та розпиляти колоди. Кращі отримали призи від обласної організації Товариства лісівників України.