НА РІВНЕНЩИНІ ЗАГОТОВЛЯЮТЬ ЧОРНИЦІ

07.07.2017 14:57

В області триває сезон заготівлі чорниць, щоправда цьогоріч, через прохолодну весну, її врожай дещо менший, ніж в попередні роки. На сьогодні 35 підприємців подали заявки в обласне управління лісового та мисливського господарства на заготівлю чорниці в об’ємі понад 600 тонн. Найбільше чорниць планують заготовити у Рокитнівському, Сарненському та Володимирецькому районах Рівненської області.

Нагадуємо, що збір, заготівля (в тому числі купівля у населення) дикорослих плодів, ягід, лікарських рослин та іншого, або продуктів їх переробки для потреб комерційної та виробничої діяльності проводиться в порядку спеціального використання на основі лімітів, затверджених органом виконавчої влади, та дозволів (лісових квитків), виданих постійними лісокористувачами. Рівненська обласна рада своїм рішенням «Про погодження лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань, заготівлі другорядних лісових матеріалів на 2015-2020 роки» погодила ліміти на заготівлю чорниці в об’ємі 5260 тонн.

Для забезпечення постійного контролю в галузі охорони і збереження побічних лісових ресурсів в процесі їх заготівлі на території держлісфонду в області працюють спеціальні рейдові групи, які слідкують за дотриманням законодавства під час заготівлі дикорослих ягід.