У ДУБЕНСЬКОМУ ЛІСГОСПІ ПРАЦЮЄ СУЧАСНА СИСТЕМУ НАГЛЯДУ ЗА ЛІСОВИМИ МАСИВАМИ

06.07.2017 09:02

Цілодобове відеоспостереження за лісовими масивами облаштували лісівники ДП «Дубенський лісгосп». Як розповів директор підприємства Олег Юркевич, на території лісгоспу встановлено 5 систем протипожежного відеоспостереження, що дозволяє повністю контролювати ситуацію в лісах. Сигнали з усіх відеокамер моніторять в лісництвах, а також зводяться у централізований пункт, який розміщений в приміщення лісгоспу, де цілодобово перебуває черговий.

Особливістю ДП «Дубенський лісгосп» є розкиданість лісових масивів. Тому для ефективного відеонагляду у пожежонебезпечний період лісівникам доводиться встановлювати по кілька спостережних веж на території одного лісництва. На сьогодні розміщено по 2 камери відеоспостереження у Смизькому та Радивилівському лісництва та 1 у Любомирському. У такий спосіб лісівники ДП «Дубенський лісгосп» мають змогу контролювати ситуацію не лише на території свого лісфонду, а й допомагають оперативно виявляти пожежі іншим лісокористувачам, а також лісівникам сусіднього Кременецького лісгоспу.

Директор лісгоспу Олег Юркевич наголошує на значній ефективності сучасного методу контролю за станом лісів у пожежонебезпечний період, адже за останні кілька років на території лісгоспу не було жодної пожежі.