ЛІСОКУЛЬТУРНА СПРАВА У ДП «МЛИНІВСЬКИЙ ЛІСГОСП»

23.05.2017 17:26

З усіма етапами ведення лісокультурного виробництва: від вирощування посадкового матеріалу до догляду за лісовими культурами ознайомилися учасники виїзного семінару-наради, який відбувся у ДП "Млинівський лісгосп".

Проведення виїзних нарад за участі спеціалістів лісгоспу, лісничих та їх помічників – традиційна практика для підприємства. На думку керівництва лісгоспу, це ефективний спосіб не лише підбити підсумки за певний період, а на практиці побачити результати роботи.

ДП «Млинівський лісгосп» знаходиться в зоні лісостепу, через що ведення лісового господарства тут має свої особливості, наголосила головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Рівненського ОУЛМГ Людмила Ковальчук. Багаті ґрунти, природнокліматичні умови впливають на те, що ведення лісокультурного виробництва на підприємстві більш фінансово затратне, і змушує лісівників шукати ефективні шляхи поєднання економічної та лісівничої складових у вирощуванні високопродуктивних насаджень.

 

Керівництво лісгоспу велику увагу приділяє лісокультурній справі. У лісництвах активно запроваджуються нові технології вирощування садивного матеріалу швидкоростучої породи модрини, закладені та введені в експлуатацію нові постійні розсадники для вирощування сіянців основних лісоутворюючих порід.

Свої досягнення у цьому напрямі продемонстрували колегам лісівники Млинівського та Дублянського лісництва.

Також вони показали, як здійснюються догляди за лісовими культурами. Адже від якості їх проведення залежить створення сприятливих умов для росту, скорочення строків зімкнення й переведення в покриту лісом площу, усунення негативного впливу трав'яної рослинності й порослі малоцінних порід. Тобто саме від цієї роботи у майбутньому залежить цінність та якість лісу.

У Млинівському лісгоспі працює молодий, енергійний колектив лісничих та помічників лісничих, які націлені на результативну роботу. Їхні починання активно підтримує директор підприємства Борис Курицький, який стимулює підлеглих вчитися та професійно зростати. Одним зі стимулів – відзначення кращого підрозділу за підсумками роботи за звітний період. Тож за результатами роботи у І кварталі 2017 року став колектив Дублянського лісництва ДП «Млинівський лісгосп», лісничий Василь Януш.