ЮНІ ПРИРОДОЛЮБИ ПРОВЕЛИ «ДЕКАДУ ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ»

03.03.2017 15:52

Проблемами зимуючих птахів переймаються юні природолюби шкільного лісництва Костянтинівської школи І-ІІ ступенів, що у Сарненському районі. Кожної зими школярі традиційно долучаються до акції «Декада зимуючих птахів». Головна мета акції – підсумувати практичні дії дітей, направлені на допомогу пернатим взимку. Ще на початку холодів згуртувалися, аби обмінятися досвідом та пригадати правила виготовлення годівничок і щоб поговорити про те, як і чим правильно підгодовувати птахів. Діти залюбки розповідали, де і яких птахів бачили й ділилися міркуваннями стосовно того, в яких місцях раціонально розвісити годівнички. учасники шкільного лісництва випустили газету «Екологічний вісник. Допоможемо птахам взимку», де розмістили інформацію про види годівничок, правила їх виготовлення, як і чим правильно підгодовувати птахів, як правильно проводити фенологічні спостереження і робити відповідні записи. Також, юні лісівники випустили фотоальбом «Кочові та зимуючі птахи», де розмістили фото, короткі описи та інформацію про те,  в яких місцях можна зустріти птахів.

Першим провели конкурс на кращу годівничку серед учнів 1-9 класів.  Переможцями конкурсу стали: Губеня Віталій (9 клас), Губеня Олександр (8 кл.), Сергійчук Тарас (9 кл.), Гамза Павло (3 кл.), Гамза Анатолій (1-Б кл.).

У конкурсі на кращий малюнок «Мій улюблений птах» також  брали участь 1-9 класи. Переможцями стали: Симончук Анастасія (5-Бкл.), Тасаж Дарина, Шабак Аня та Чиж Анастасія (6 кл.), Брик Валентина (8 кл.), Гамза Павло (3кл.), Подлегаєв Марко (3 кл.), Ткач Діана (3 кл.), Міщеня Анатолій (4-Б кл.).

Літературний конкурс «Легенди, вірші, загадки і вікторини про птахів»  відбувся серед учнів 6-9 класів. Переможцями стали:

-                     в номінації «Легенди про птахів» - Лясковець Ольга (9(кл.),

-                     в номінації «Вірші про птахів»  Шубкіна Наталія та Слободзян Марина (9 кл.), Конько Богдана (4-А кл.).

-                     в номінації «Загадки про птахів» були представлені ребуси, вікторини, загадки. Найцікавішими були роботи Шубкіної Наталії (9 кл.) та Тасаж Дарини ( 6кл.).

Вихованці  шкільного лісництва виготовили фотоколаж  «Птахи в об’єктиві», де учні представили знімки птахів, які вони зробили під час спостережень.

Найкращими були роботи Шимка Вадима (6кл), Конько Богдани (4-А кл.) та Брик Валентини ( 8кл.).

Девятикласниці Шубкіна Наталія, Слободзян Марина, Бортнік Аліна та Лясковець Ольга підготували екологічні проекти: «Зимуючі птахи», « Цікаві історії про птахів», « Наші пернаті друзі» та ін.

Шубкіна Наталія презентувала цікавий проект  «Наші зимуючі птахи».

Учні 5-А та 4-А класів влаштували екологічний десант «Нагодуй птахів»,

4-Б клас виготовили фігурки птахів з паперу.

Щорічно учні 7-8 класів проводять фенологічні спостереження за зимовою орнітофауною, підгодовують птахів взимку до настання тепла.

Лідія Коречко,

керівник шкільного лісництва Костянтинівської школи І-ІІ ст..