ВЕСНЯНА ПОСАДКА ЛІСУ

02.03.2017 14:18

Зважаючи на сприятливі погодні умови, лісогосподарські підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства почали весняні лісокультурні роботи.

Цьогоріч в області планується посадити 4,5 тис га лісових культур, провести доповнення на площі 2,3 тис. га, посіяти 38,3 га лісових розсадників.

До весняної лісокультурної кампанії 2017 року лісівники краю підготувалися заздалегідь. Для успішного виконання запланованих завдань, восени минулого року провели комплекс підготовчих робіт: вирощено майже 44,2 млн штук стандартного садивного матеріалу, заготовлено понад 37,5 т насіння деревно-чагарникових порід, що повністю забезпечить потреби лісгоспів необхідною кількістю садивного та посівного матеріалу. Крім того уже з початку року заготовлено 3 тонни насіння хвойних порід. Також проведені заплановані об’єми робіт з підготовки ґрунту. Лісогосподарські підприємства підготували необхідну техніку та інвентар, придбали сучасні засоби для вирощування садивного матеріалу та створення лісових культур в умовах надмірної спеки та інше.