Христина Юшкевич взяла участь у колегії працівників лісового господарства Рівненщини

10.02.2017 22:31

10 лютого 2017 року т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич взяла участь у колегії Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства за підсумками роботи за 2016 рік.

Христина Юшкевич подякувала лісівникам області за підтримку наших військових, їхніх родин, передачу лісоматеріалів для потреб армії, допомогу у будівництві фортифікаційних споруд та ін. «Нині час, коли ми повинні підтримувати один одного», - зазначила Христина Юшкевич і висловила вдячність за розуміння та підтримку, яку надали лісівники області підприємствах сходу і півдня України.

Окрім того, т.в.о. Голови Держлісагентства наголосила, що необхідно посилити боротьбу з незаконними рубками в області та співпрацю з правоохоронними органами. Також вона зазначила, що нині важливо посилити інформаційну складову у роботі лісового господарства, більше співпрацювати з громадськістю, інформувати про особливості роботи лісівників.

Під час колегії були розглянуті підсумки діяльності лісогосподарських підприємств Рівненщини. Зокрема, за минулий рік виконано заплановані роботи з лісовідтворення на загальній площі майже 7 тис. га. У 2016 році підприємства області сплатили 269,8 млн. грн податків та зборів до зведеного бюджету. Це на 97,4 млн грн більше, ніж у 2015 року. Перераховано єдиного соціального внеску у сумі 95,6 млн гривень. Із загальної суми відрахувань, майже 98 млн грн сплачено до місцевих бюджетів (на 36,5 млн грн більше, ніж у 2015 році), 82,9 млн грн – це рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів. За 2016 рік цей показник зріс на 8,8 млн. грн. Найкращим за підсумками роботи у 2016 році стало ДП «Сарненський лісгосп», директор підприємства Сергій Белеля отримав символічну булаву переможця.