НАПАД НА ГОЛОВНОГО ЛІСНИЧОГО ДЕРЖЛІСГОСПУ

27.01.2017 17:15

26 січня 2017 року, близько 22.30 на власному подвір’ї невідомі напали на головного лісничого ДП «Клеванське лісове господарство». Михайло Квятковський госпіталізований до неврологічного відділення Рівненської центральної районної лікарні зі струсом головного мозку, у нього поламані ребра та численні забої.

Він розповів, що щовечора приблизно в один і той же час порається по господарству, і, коли вчора, як завжди, вийшов на двір, нападники вже чекали на нього. Головний лісничий припускає, що за ним слідували, адже за кілька днів до того помітив чужі сліди на снігу під вікнами будинку.

Нападників Михайло Квятковський не впізнав. Коли ж почав чинити опір, то отримав попередження з погрозою, що б звільнився з роботи у лісовому господарстві, інакше може позбутися життя.

Лісовій охороні ДП «Клеванський лісгосп» постійно доводиться боротися зі злочинцями, які вже неодноразово робили спроби крадіжок на території Новоставського та інших лісництв лісгоспу. Лісівники постійно отримують погрози фізичної розправи. Влітку зафіксовані випадки спроби підпалу та підриву службових авто, а також напад на лісничого. Зловмисники досі не затримані.

За фактом вчорашнього нападу на головного лісничого ДП «Клеванський лісгосп» також написано відповідну заяву в правоохоронні органи.

Тим часом, в Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарстві прийнято рішення про особисте озброєння всіх працівників лісової охорони. Наразі це єдиний спосіб захисти працівників лісового господарства, які виконують свій обов’язок по охороні лісових насаджень.

Цього тижня лісівникам вже довелося зітнутися з лісокради, які ввечері прийшли в контору Глиннівського лісництва ДП «Рокитнівський лісгосп». На той час лісничий був на виїзді у лісі, понад 30 людей в балаклавах побили вікна в приміщенні та техніку, а після приїзду лісничого вимагали припинити перешкоджати їм красти ліс.

Керівництво обласного управління лісового та мисливського господарства звертається до правоохоронних органів з вимогою належними чином розслідувати злочини, у яких постраждали працівники лісової охорони.

Прес-служба Рівненського ОУЛМГ