НАВЧАННЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

23.01.2017 15:24

Традиційно в січні підприємства Рівненського ОУЛМГ проводять роботу з навчання працівників охороні праці. Відповідно до «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» в лісогосподарських підприємствах навчання проходили за 30 годинною програмою, яка передбачала виклад загальних положень з питань охорони праці, та розгляд інструкції щодо специфіки виконання робіт з підвищеним рівнем небезпеки.

Перевірку знань проводили комісії підприємств у складі: головних інженерів та головних лісничих, провідних інженерів з охорони праці, голів профспілкових організацій, служби головного механіка тощо. Детально перевірено теоретичні знання працівників з питань охорони праці, зокрема при безпосередньому виконані робіт підвищеної небезпеки (звалювання дерев, трелювання, розкряжування хлистів, вантажно-розвантажувальні роботи, правила охорони праці на автомобільному транспорті, дотримання вимог пожежної безпеки, правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, парових та водогрійних котлів, посудин що працюють під тиском, правил надання першої долікарської допомоги, санітарно-гігієнічного забезпечення та багато іншого).

Рівень знань працюючих з питань охорони праці посадовими особами підвідомчих підприємств визнано комісіями задовільним. Також керівників структурних підрозділів було зобов'язано щоденно працювати над підвищенням професійного рівня своїх підлеглих.