ТРИВАЄ ЗАГОТІВЛЯ НАСІННЯ ХВОЙНИХ ПОРІД

13.01.2017 14:22

Для забезпечення виконання комплексу весняних лісокультурних робіт, а саме посіву лісових розсадників, лісогосподарські підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства активно проводять заготівлю насіння хвойних порід.

Відповідно до термінів дозрівання насіння, заготівля розпочалася ще у 4 кварталі 2016 року, планові завдання вже виконані на 90%, роботи тривають. Цьогоріч планується зібрати майже 300 тонн шишок, що дозволить отримати понад 3 т насіння. В останні роки лісогосподарські підприємства області збільшують об’єми заготівлі на об’єктах постійної лісонасіннєвої бази.

Водночас, для проведення весняних лісокультурних робіт, на зберіганні у насіннєсховищах лісогосподарських підприємств є річний запас насіння хвойних порід, що дозволяє вчасно провести його підготовку до весняного висіву, та понад 35 т  насіння листяних порід, заготовленого у минулому році.

Загалом на весну 2017 року в області планується посіяти 38,34 га лісових розсадників, у яких буде вирощено понад 50 млн. штук сіянців, що дозволить заліснити більше 5 тис га зрубів. Така кількість посадкового матеріалу повністю забезпечує власні потреби лісогосподарських підприємств, а також  дозволяє частину реалізовувати іншим лісокористовачам.