ДП «САРНЕНСЬКИЙ ЛІСГОСП» - У РЕЙТИНГУ СУМЛІННИХ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ УКРАЇНИ

28.11.2016 12:33

Днями журнал «Кореспондент» представив П’ятий рейтинг сумлінних платників податків України за версією Асоціації платників податків України.

Переможцями у рубриці «Аграрна галузь – платник податку на прибуток» за результатами роботи у 2015 році стали два державних підприємства сфери Держлісагентства – ДП «Ужгородське лісове господарство» (Закарпатська область) та ДП «Сарненське лісове господарство» (Рівненська область).

 «Участь у рейтингу була добровільною. Якби всі лісогосподарські підприємства сфери Держлісагентства брали у ньому участь, то впевнена, що майже всі вони стали б переможцями. Адже це державні підприємства, і вони сумлінно сплачують податки», - наголосила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

Вона зазначила, що загалом підприємства лісової галузі сплатили у 2015 році до бюджетів усіх рівнів разом з Єдиним соціальним внеском 3 млрд 160 млн гривень, а за 10 місяців цього року – 3 млрд 363 млн гривень.

Також Христина Юшкевич звернула увагу на те, що при сплаті таких великих сум податків лісова галузь майже не отримує фінансування з держбюджету. «Незважаючи на такий стан з фінансуванням, лісгоспи знаходять можливість за власний рахунок здійснювати лісорозведення, лісовідновлення, забезпечувати охорону і захист лісів. Однак, найбільш критичний стан на підприємствах півдня і сходу. Рукотворні ліси цих регіонів потребують постійного захисту і догляду. І потрібно терміново вирішувати це питання разом з Урядом та Верховної Радою України», - підкреслила т.в.о. Голови відомства.

Зазначимо, що дані Рейтингу сумлінних платників податків включають категорію підприємства, середньорічну заробітну плату, кількість робочих місць, виплати за соціальними програмами і благодійні акції, розмір сплачених податків.

Загалом, рейтинг проводився в два тури – на регіональному та всеукраїнському рівнях. Всього у конкурсі взяли участь 708 компаній і 157 лауреатів вийшли у другий тур. З них комісія визначила 40 найкращих.