У ДУБЕНСЬКОМУ ЛІСГОСПІ ОБЛАШТОВУЮТЬ СУЧАСНУ СИСТЕМУ ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ЛІСОВИМИ МАСИВАМИ

09.08.2016 13:26

Лісівники ДП «Дубенський лісгосп» продовжують поліпшувати систему протипожежного відеонагляду за лісовими масивами. Як розповів директор підприємства Олег Юркевич, вони вже встановили четверту спостережну вежу, на черзі облаштування п’ятої.

Пожежну вежу розмістили на території Смизького лісництва. Вона дозволить 100% покрити відеонаглядом територію цього та сусіднього Любомирського лісництв.

На підприємстві пояснюються, що через розкиданість лісових масивів і особливості рельєфу, для ефективного відеонагляду лісівникам доводиться встановлювати по кілька спостережних веж на території одного лісництва. Сигнали з камер спостереження контролюються у лісництвах, вони також  зводяться у централізований пункт відеспостереження, який розміщений в приміщення лісгоспу.

Директор підприємства Олег Юркевич переконаний, що набагато ефективніше і дешевше попередити пожежі, ніж потім витрачати кошти на відновлення лісових насаджень. Якісний контроль і значна профілактична робота дозволили дубенським лісівникам не допустити цього року загоряння лісових масивів.