ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ДЕРЕВООБРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ ОБГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ КРУГЛОГО СТОЛУ

24.03.2021 13:14

Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович взяв участь у роботі круглого столу з обговорення проблемних питань роботи деревообробних та меблевих підприємства.

З ініціативи народного депутата України, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податків та митної політики Олександра Ковальчука разом зібралися представники деревообробної та меблевої галузі, лісового господарства, митниці, обласної та міської влади, на онлайн зв’язку були народні депутати з профільних комітетів Верховної Ради.

Учасники круглого столу обговорили можливість створення меблевого кластеру на Рівненщині, який у перспективі сприятиме залучення інвестицій в область, створенню нових робочих місць, наповненню бюджету.

Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович наголосив, що сьогодні реалізація всієї заготовленої деревини відбувається на електронних аукціонах. Для поліпшення умов роботи деревообробників, у подальшому такі електронні торги відбуватимуться щоквартально. Він також запропонував свої пропозиції для законодавчого врегулюванням ринку деревини, які б враховували інтереси місцевих деревообробних підприємств та сприяли б розвитку глибинної переробки в області.