ЦІЄЇ СУБОТИ ВІДКРИВАЄТЬСЯ СЕЗОН ПОЛЮВАННЯ НА ПЕРНАТУ ДИЧИНУ

06.08.2020 14:49

У суботу, 08 серпня о 16 годині на Рівненщині в мисливських угіддях більшості користувачів розпочинається сезон полювання на водоплавну пернату дичину. Полювати буде дозволено у суботу та неділю у світлу пору доби.

Для участі у полювання всі мисливці повинні мати при собі відповідне посвідчення, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, відстрільну картку, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, а також документи на собак мисливських порід, якщо вони братимуть участь у полюванні.

З метою контролю за дотриманням чинного природоохоронного законодавства в сфері мисливства, лісові масиви області та водні об’єкти посилено патрулюватимуть рейдові групи з числа працівників державної лісової охорони, районних мисливствознавців, працівників мисливських угідь, а також правоохоронців, громадських мисливських інспекторів і представників громадськості.

Нагадуємо, що за порушення природоохоронного законодавства в сфері мисливства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Зокрема розмір штрафів коливається від 6 до 60 неоподатковуваних мінімумів, відшкодування за незаконно добуту дичину становить від 2тис до 4 тис грн.