ДЛЯ ПРОТИСТОЯННЯ ПОЖЕЖАМ

15.07.2020 14:58

Начальник відділу охорони та захисту лісу Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Глущик взяв участь у спільному тренуванні усіх служб цивільного захисту області з реагування на можливі надзвичайні ситуації природного і техногенного походження. Навчання відбулося сьогодні на базі сучасного тренувального полігону обласного управління ДСНС, де розміщено 12 навчальних локацій, у перспективі створення тут спеціальної локації для відпрацювання гасіння умовних лісових і торф’яних пожеж.

На сьогодні в області налагоджена тісна і ефективна співпраця між працівниками державної лісової охорони та підрозділами ДСНС у боротьбі з лісовими пожежами. Рівненській лісівники та рятувальники спільно гасили великі лісові пожежі на Житомирщині, нині працівники ДСНС працюють у Луганській області.

З початку року в держлісфонді Рівненської області їх зафіксовано 76 випадків на площі 138,7 га. Державна лісова охорони підвідомчих підприємств обласного управління працює у посиленому режимі, лісові масиви цілодобово патрулюються спеціальними рейдовими групами. Держлісфонд Рівненської області перебуває під наглядам 53 камер відеоспостереження. Саме їхня робота дає змогу оперативно виявляти осередки можливих пожеж і не допустити поширення вогню на значні площі. У лісових масивах створено 6,9 км мінереалізованих смуг та проведено 13,5 км доглядів за вже існуючими, підготовлена необхідна спецтехніка та обладнання для боротьби з можливими лісовими пожежами. Для оперативної боротьби з можливими пожежами в області облаштовано 249 штучних пожежних водойм, 89 пірсів для забору води протипожежною технікою.