СПЕКОТНЕ ЛІТО ЗАГРОЖУЄ ЛІСОВИМИ ПОЖЕЖАМИ

17.06.2020 12:03

Лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства нагадують, що діє розпорядження голови обласної державної адміністрації про тимчасову заборону на відвідування лісових масивів у період підвищеного класу пожежної небезпеки за умовами погоди.

Відповідно до розпорядження, для запобігання реальній загрозі виникнення численних пожеж у лісах області і мінімізації їх наслідків, протягом пожежонебезпечного періоду заборонено заїзд на територію лісового фонду Рівненської області транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети, та відвідування населенням лісів при підвищеному класі пожежної небезпеки за умовами погоди.

За прогнозами синоптиків, літо в Україні буде жарким, відтак існує висока ймовірність формування тривалих періодів надзвичайної пожежної небезпеки у всіх областях України. Про це йшлося вчора на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглядалося питання «Про заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах в 2020 року», у роботі якої у режимі відеоконференції взяв участь перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук.  

На сьогодні державна лісова охорони підвідомчих підприємств обласного управління працює у посиленому режимі, лісові масиви цілодобово патрулюються спеціальними рейдовими групами. Держлісфонд Рівненської області перебуває під наглядам 53 камер відеоспостереження. Саме їхня робота дає змогу оперативно виявляти осередки можливих пожеж і не допустити поширення вогню на значні площі. У лісових масивах створено 6,9 км мінереалізованих смуг та проведено 13,5 км доглядів за вже існуючими, підготовлена необхідна спецтехніка та обладнання для боротьби з можливими лісовими пожежами. Для оперативної боротьби з можливими пожежами в області облаштовано 249 штучних пожежних водойм, 89 пірсів для забору води протипожежною технікою.

На сьогодні у держлісфонді Рівненської області зафіксовано 76 випадків виникнення пожеж на площі 138,7 га.

Лісівники Рівненщини закликають громадян не порушувати правили пожежної безпеки в лісах.