ДЕРЖАВНІ ЛІСОГОСПОДАРСЬКІ ПІДПРИЄМСТВА ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ СТАЛИЙ РОЗВИТОК РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

30.04.2020 11:38

Понад 102,7 млн грн перерахували до зведеного бюджету державні лісогосподарські підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства у І кварталі 2020 року.

Держлісгоспи роблять суттєвий внесок у наповнення як державного, так і місцевих бюджетів. Це і сплата податку на додану вартість, і податку на прибуток, відрахування частини чистого прибутку до бюджету, земельного податку, рентної плати, військового збору та ін. Так державні лісогосподарські підприємства Рівненщини сплатили за січень-березень цього року року до державного бюджету 56,5 млн. грн., до місцевих бюджетів – 46,2 млн. гривень. Найбільше сплачено: податку на додану вартість – 33,5 млн. грн; рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів 40,8 млн. грн., податку на доходи фізичних осіб – 18,8 млн. гривень.

Таким чином, сплачуючи податки, підприємства забезпечують сталий соціально-економічний розвиток нашого краю.

Загальна площа лісового фонду Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства становить 762,1 тис га, управління яким здійснюють 17 державних лісогосподарських підприємств, Рівненський природний заповідник та 1 держспецлісгосп, які у свою чергу складаються зі 132 лісництв, розділених на 140 майстерських дільниць і 907 лісових обходів.

За інформацією ДПС у Рівненській області