РОЗПОЧАВСЯ ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД

20.03.2020 14:23

Лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства вкотре нагадують про величезну шкоду для природи, тварин, птахів і небезпеку для людей, яку завдають пожежі в екосистемах.

 

Випалювання трави та інших рослинних залишків на землях, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі сільськогосподарські підпали) – це пряма небезпека виникнення лісових пожеж.

Адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко поширюється і стає неконтрольованим.

На сьогодні державна лісова охорона підвідомчих підприємств Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства підготувала необхідну спецтехніку та обладнання для боротьби з можливими лісовими пожежами. Працює система відеонагляду в усіх лісогосподарських підприємствах, що у разі необхідності дозволить оперативно виявити і локалізувати пожежі. У лісових масивах створюються нові мінереалізовані смуги та проводиться догляд за вже існуючими. Встановлюються протипожежні аншлаги та інша наглядна агітація, щодо попередження лісових пожеж. Додатково встановлюються шлагбауми на в'їздах в лісові масиви.

Незважаючи ні на що, держлісфонд Рівненської області під надійним захистом, а працівники державної лісової охорони виконують свої посадові обов’язки.

З початку 2020 року пожеж у лісах Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства не зафіксовано.

Пожежонебезпечний період – це складний і відповідальний час для лісової охорони, прохання до всіх - бути свідомими і дотримуватися правил протипожежної безпеки!!!!